vineri, 31 iulie 2009

Ciorba de fasole boabe cu afumatura


500 gr fasole boabe, un morcov, un patrunjel, o bucata de telina, un ardei,o ceapa, costita afumata ( sau ciolan afumat), 2-3 lg ulei, o lingura faina, sare, piper, boia, frunze patrunjel.


Fasolea se alege, se spala si se pune in apa la inmuiat de seara pana a doua zi.

A doua zi fasolea se pune la fiert in apa rece si dupa ce da cateva clocote se strecoara si se pune la fiert in alta apa. Afumatura se spala, se portioneaza si se pune si ea la fiert in oala cu fasole cand fasolea incepe se se inmoaie.

Ceapa, ardeiul si zarzavatul se curata, se taie cubulete si cand fasolea e de jumatate fiarta se adauga in oala cu supa si se lasa sa fiarba impreuna la foc mic.

Cand fasolea e fiarta , separat in alta craticioara, se pune uleiul, faina, si se pun la calit 1-2 min la foc mic, se adauga putina boia si se stinge cu apa. Se lasa pana incepe se fiarba, amestecand din cand in cand si cand a inceput sa fiarba se toarna in oala cu supa de fasole. Mai lasam sa fiarba putin impreuna si potrivim gustul cu sare si piper . Patrunjelul se toaca marunt si se adauga in oala atunci cand supa e gata si o luam de pe foc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu