miercuri, 1 iulie 2009

Penne Mammarosa


400gr penne rigate, un kg rosii, 1 ceapa,2-3 catei usturoi, busuioc proaspat, 150-200gr jambon afumat, ulei de masline,sare, piper, busuioc si oregano, branza pecorino -de oaie( eu nu am avut asa ca am folosit cascaval.

Pastele se fierb in apa cu sare.

Jambonul taiat feliute subtiri se prajeste si apoi se lasa sa se scurga de ulei.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se caleste in ulei de masline, se adauga rosiile taiate cuburi, sare, piper, busuioc, oregano si frunzele de busuioc proaspat tocate si se lasa pana rosiile se inmoaie si se leaga un sos.

Cand sosul e gata, intr-o tigaie inalta se combina, sosul cu jambonul si cu pastele fierte si se pune la foc viu 2-3 min amestecand repede.(in reteta originala se mai adauga si 2 lg smantana dar mie nu mi-a placut combinatia asa ca am facut fara)

Se portioneaza in farfurii si se presara branza rasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu