luni, 10 mai 2010

Pulpe in bere la cuptor pe pat de cartofi

8 pulpe de pui superioare, o doza de bere, condimente (sare, piper, praf de usturoi, oregano, salvie, boia dulce), 1 kg cartofi, o ceapa mai mare, cateva crengute de cimbru proaspat.
Pulpele se spala bine si se pun la scurs.
Intr-un bol mai mare se amesteca berea cu condimentele, se adauga pulpele, se amesteca, se acopera vasul cu o folie alimentara sau un capac si se pune la marinat la frigider pana a doua zi.
A doua zi:
Cartofii se curata, se spala, se taie in sferturi si se condimenteaza cu sare, piper, vegeta. Se stropesc si cu putin ulei si se amesteca.
Intr-o tava unsa un ulei, sau tapetata cu hartie de copt ca si in cazul meu se pun cartofii, peste ei se asaza ceapa taiata rondele si apoi peste ceapa si printre cartofi se asaza pulpele scurse de marinata. Se presara crengutele de cimbru pe deasupra, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor o ora. Cu 10 minute inainte de a fi gata se ia jos folia de aluminiu ca sa se rumeneasca mai frumos carnea si cartofii.
Se serveste cu o salata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu