duminică, 1 ianuarie 2012

Escalop cu ciuperci si sos de vin


600 gr pulpa de porc
300 gr ciuperci
unt sau ulei pentru prajit
o ceapa
3 catei de usturoi
5 lg bulion
3 lg faina
2 cani supa de oase
1 morcov
un pahar vin rosu
sare, piper, cimbru
Carnea se taie felii si se bate putin cu ciocanul pentru fragezire, se da prin faina si se prajeste in unt sau ulei.
Se scot bucatile de carne si se pastreaza la cald.

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit impreuna cu usturoiul taiat in sferturi si morcovul taiat felii subtirele in untul sau uleiul in care s-a prajit carnea.


Lasam pana se inmoaie legumele si apoi adaugam faina si o lasam putin sa se rumeneasca amestecand mereu .


Stingem cu o cana supa de oase si bulionul. Se adauga bucatile de carne si se lasa sa fiarba inabusit cam 20 de minute. Intre timp mai completam cu supa de oase daca scade prea tare.
Ciupercile se taie feli si se adauga peste carne impreuna cu un pahar de vin rosu cand aceasta e aproape gata. Se potriveste de sare si piper si se condimenteaza cu cimbru.
Se serveste cald cu piure de cartofi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu