marți, 3 ianuarie 2012

Rulada cu piept de pui, ciuperci si pesto de busuioc


doua bucati mari piept de pui dozosat si fara piele
1/2 borcan ciuperci
1 ceapa mai mica
cateva lingurite sos pesto de busuioc
1 morcov mare fiert
1 ou
sare, piper, ulei
Pieptul de pui se feliaza iar bucatile acelea  de carne care au fost inspre os si care sunt mai inestetice se toaca impreuna cu ciupercile si ceapa.
Feliile de piept de pui le asezam  una langa alta astfel incat sa se se suprapuna putin intre doua folii alimentare, si le batem usor cu ciocanul de snitele.Indepartam folia de deasupra si condimentam cu sare si piper.
Carnea care am tocat-o impreuna cu ciupercile si ceapa o punem putin la calit in 2 lg de ulei si apoi lasam la racit. Adaugam un ou usor batut si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Ungem feliile de piept de pui cu sos pesto si intindeam deasupra compozitia cu carne tocata si ciuperci. Morcovul fiert il taiem in 4 pe lung si il asezam peste carnea tocata pe marginea care va fi centrul ruladei.
Incepem sa rulam cu grija pieptul de pui cu ajutorul foliei de dedesubt.
Luam o folie de aluminiu, o ungem cu putin ulei si invelim rulada de pui in aceasta folie. Asezam rulada invelita in folie intr-o tava unsa cu putin ulei, adaugam o cana de apa si dam tava la cuptor 40-50 de minute.
Cu 10 minute inainte de a fi gata desfacem rulada din folie ca sa se rumeneasca.
Lasam rulada la racit in tava iar apoi putem sa o feliem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu