miercuri, 19 septembrie 2012

Pui cu smochine





un piept de pui
250 gr smochine
1 ceapa
1/2 pahar de vin alb
1 rosie
2 lg rase de  zahar
1 lg sos de soia
sare, piper
2 lg ulei de masline
Pieptul de pui il taiem cubulete si il punem la calit intr-o cratita in care am incins uleiul de masline.
Il lasam la calit pana scade zeama pe care a lasat-o.
Adaugam ceapa taiata solzisori si mai lasam la calit 1 minut.
Adaugam apa si lasam la fiert.
Rosia o taiem cubulete mici si o adaugam in cratita. La fel procedam si cu vinul.
Zaharul il punem la caramelizat intr-o craticoara si stingem cu putina apa. Lasam la fiert pana se topeste tot zaharul iar apoi il turnam in cratita peste carne.
Adaugam si smochinele taiate in jumatati, 1 lg sos de soia, potrivim la gust de sare si piper si mai lasam la foc cam 5 minute.
Servim cu orez.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu