sâmbătă, 8 decembrie 2012

Hummus



 Hummusul este o mancare traditionala araba care la gust si textura seamana cu fasolea batuta ...si cum este o mancare vegetariana ce prilej mai bun sa o incercam decat acum cand suntem in Postul Craciunului? Eu una nu am regretat ca am incercat-o este chiar foarte gustoasa......

500 gr boabe de naut
3 catei de usturoi
3 lg tahini
ulei de masline
zeama de lamaie
sare

Nautul il punem la inmuiat de seara pana dimineata iar apoi il scurgem de apa in care s-a inmuiat. Turnam peste el apa curata si il punem la fiert pana se inmoaie. Scurgem nautul , dar pastram din apa in care a fiert si il lasam la racit.
In robotul de bucatarie punem nautul, usturoiul, putin ulei de masline, cam 150 m apa in care a fiert nautul (daca mai trebuie mai adaugam apoi inca putina), zeama de lamaie.

 Mixam pana se transforma totul intr-o pasta.
Se serveste cu lipie...sau cu paine asa cum am facut noi in lipsa de lipii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu