sâmbătă, 8 decembrie 2012

Tahini (pasta de susan)


De mult timp tot mi-am propus sa fac hummus dar imi lipsea acest ingredient " tahini"...adica pasta de susan....si cum prin magazine l-am gasit la un pret mai mult decat piperat am inceput sa caut dupa reteta...am descoperit ca aceasta pasta se poate obtine si in casa destul de simplu si fara costuri mari asa ca m-am apucat de treaba.
Pentru ca eu aveam nevoie de pasta de susan doar pentru hummus am pregatit o cantitate mai mica ...
Asadar: 100 gr susan
              2-3 lg ulei ( de susan ar fi trebuit dar cum nu am avut eu am folosit ulei  floarea soarelui)

Susanul il punem intr-o tigaie si il dam la foc mic cateva minute , amestecand mereu si avand grija sa nu se rumeneasca...trebuie sa il lasam doar pana devine lucios.....Il lasam apoi la racit.


In rasnita de la robotul de bucatarie am pus susanul si 2 lg ulei si l-am rasnit bine pana s-a transformat intr-o pasta.....adica asa ceva....


asai ca a fost simplu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu