vineri, 18 ianuarie 2013

Chec cu iaurt



...iata ca am mai gasit inca o reteta in caietul de retete al bunicii : prajitura cu lapte prins ...

200 ml lapte prins (adica iaurt)
2 oua
200 gr zahar
200 ml ulei
400 gr faina
1 praf de copt
esenta de vanilie

Mixam ouale cu zaharul cateva minute. Adaugam uleiul, esenta de vanilie si iaurtul si mai mixam putin.
Incorporam si faina amestecata cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit cam 40 de minute.
Lasam checul sa se racoreasca iar apoi il presaram cu zahar pudra.

In varianta bunicii aceasta compozitie pe care eu am copt-o in forma de chec era o prajitura. Blatul se taia in doua si se umplea cu o crema la alegere.....noua ne-a placut foarte mult si ca si chec....




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu