marți, 19 martie 2013

Negresa de post



Nici nu mi-a venit sa cred cat de buna a iesit aceasta negresa chiar daca e de post...pufoasa, usor umeda datorita gemului, aromata, ciocolatoasa...Copiilor mei le-a placut foarte mult....

1 cana zahar
1 cana apa
4 lg gem de caise
1/2 cana ulei
2 cani faina
3 lg cacao
1 pliculet praf de copt
1 esenta de rom

Batem cu ajutorul unui tel uleiul cu zaharul, apa si gemul.
Incorporam faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Adaugam si romul.
Turnam compozitia intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit ca, 35 de minute.
Verificam cu o scobitoare cand e gata.

Pentru glazura : 
100 gr ciocolata neagra de post,
4-5 lg frisca vegetala

Topim pe aburi ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca .

Prajitura coapta si racita o taiem in patrate pe care le glazuram cu ciocolata topita


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu