luni, 24 iunie 2013

Tarta rustica cu capsuni




pentru aluat:
150  gr unt rece
170 gr faina
3 lg zahar
un praf de sare
1 galbenus
4-5 lg apa foarte rece

Pentru umplut : 500 gr capsuni

Amestecam faina cu zaharul, sarea si untul taiat cubulete pana obtinem un aluat faramicios. Adaugam galbenusul si cate o lingura de apa si framantam pana obtinem un aluat care se leaga.
Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute.

Pe masa presarata cu faina intindem aluatul intr-o forma cat mai rotunda.
Alesam foaia de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Peste foaia de aluat presaram 1 lg gris si asezam capsunile feliate.

Indoim marginile aluatului, le ungem cu galbenus si dam tarta la cuptorul preincalzit.

Lasam la racit iar apoi o putem felia.

Pentru aspect,  dupa ce tarta s-a racit , asezam deasupra cateva felii de capsuni proaspete.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu