luni, 3 iunie 2013

Tort de ciocolata cu capsuni





Blatul:
3 oua
100 gr zahar
50 gr unt
1 lg lapte
100 gr ciocolata
50 gr faina
2 pliculete zahar vaniliat
100 gr migdale tocate  (eu le-am tocat grosier)

Mixam galbenusurile cu untul moale, 1 lg lapte, zaharul si zaharul vaniliat.
Topim ciocolata pe aburi si o adaugam la galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam la crema de galbenusuri.
Incorporam si faina amestecata cu migdalele .
Turnam compozitia intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dam la cuptorul preincalzit.

Pentru mousse-ul de ciocolata:
 2 oua
360 ml lapte
100 gr ciocolata neagra
1 pliculet gelatina granulata
250 ml frisca lichida
2 lg amidon
4 lg zahar
Amestecam amidonul cu zaharul, adaugam ouale batute si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam laptele fierbinte  si fierbem crema la baie de aburi amestecand continuu. Inmuiem gelatina in putina apa iar apoi o topim pe aburi si o adaugam in crema de oua. Ciocolata o topim pe aburi si o adaugam in crema. Amestecam si lasam sa se racoreasca iar apoi adaugam si frisca batuta.
Turnam crema calduta peste blatul copt si racit in forma de tort. Dam la rece cateva ore iar apoi putem detasa peretii formei de tort.
Ornam cu capsuni si menta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu