marți, 5 noiembrie 2013

Coaste de porc cu sorici crocant la cuptor


o bucata coaste de porc cu tot cu sorici (cam 1, 5 kg a avut a noastra)
sare, piper
sucul de la 1/2 lamaie
rozmarin proaspat
3 catei de usturoi
ulei

Am crestat in forma de patrate soriciul de pe coaste si le-am frecat cu sare de mare.
Intr-un bol am facut o marinata din zeama de lamaie, sare, piper, rozmarinul tocat.
Am asezat pe o tava coastele cu soriciul in jos si am turnat deasupra marinata. Am dat la rece cam 30 de minute.
Am scos apoi carnea din marinata, am lasat-o sa se scurga si am prajit-o in 2-3 lg de ulei incins cam 3 minute pe fiecare parte pana a capatat o crusta.
Am asezat coastele intr-o tava unsa cu ulei  , am turnat un pahar de apa, am acoperit tava cu folie de aluminu si am dat-o la cuptor cam o ora.
Cu 10 minute inainte de a fi gata am indepartat folia de aluminiu si  am lasat soriciul sa se rumeneasca frumos.
Noi am servit coastele cu salata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu