joi, 14 aprilie 2016

Kinder felie de lapte.

Prajitura preferata a sotului meu si a copiilor.




Blatul:
8 oua
100 gr zahar
100 gr miere
100 ulei
50 gr gris
50 gr cacao
150 gr faina
1 lgt praf de copt

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si zaharul se topeste.  Adaugam laptele, uleiul si mierea si mai mixam putin. Faina o amestecam cu grisul cacao si praful de copt si  o incorporam in compozitia cu galbenusurile. Albusurile le mixam pana obtinem o spuma tare si le incorporam si pe ele in prima compozitie.
Impartim compozitia obtinuta in doua parti egale si coacem doua foi.

Crema:
300 ml lapte condensat
300 ml frisca lichida
2 lg miere
10 gr gelatina
3-4 lg lapte pentru a hidrata gelatina

Mixam frisca lichida pana devine ferma. Adaugam laptele condensat si mierea si amestecam bine. Gelatina o hidratam pentru 5 minute in 3-4 linguri de apa, o topim pe aburi iar apoi o adaugam peste frisca cu mierea si laptele condensat. Amestecam bine de tot.
Si acum avem doua variante:
  1. Daca aveti o tava cu peretii detasabili in care ati copt si blatul se poate monta prajitura imediat. Se pune prima foaie, in jurul ei se strange peretele tavii, se toarna crema, se asaza a doua foaie, se preseaza usor si se da prajitura la rece cateva ore .
2. Daca nu aveti o tava cu peretii detasabili se da crema cateva minute la frigider ca sa se intareasca iar apoi se asaza pe un platou prima foaie, apoi se intinde crema, se asaza a doua foaie, se preseaza usor si se da prajitura la frigider cateva ore.

Glazura:
In mod normal prajitura Kinder felie de lapte nu are glazura dar pentru un aspect mai festiv eu am ales sa fac una:
100 gr ciocolata
50-60 ml frisca lichida
Ciocolata se topeste pe aburi impreuna cu frisca lichida iar apoi glazura obtinuta se intinde peste prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu