miercuri, 25 mai 2016

Coaste de porc fragede la cuptor



Nu pot sa spun ca gatesc foarte des coaste de porc si de obicei cand le avem la masa sunt facute la gratar. 
Sambata sotul meu a fost cel care a facut cumparaturile si a venit acasa printre altele si cu aceasta bucata de coaste. Am analizat-o putin si dupa cum arata mi-am dat seama ca ar merge mult mai bine facuta la cuptor decat pe gratar asa ca dupa ce am stat si m-am gandit putin cum sa o prepar m-am pus pe treaba.


Intai am spalat costitele si le-am sters cu un servet.
Am facut apoi o marinata din :

1ceapa potrivita tocata
2 catei de usturoi zdrobiti 
2 lg mustar
2 lg sos de soia
2 lg bulion de casa
2 lg ketchup
3 lg ulei de masline
sare, piper
1 lgt salvie uscata
1/2 lgt cimbru uscat

Le-am amestecat bine pe toate si am obtinut un fel de sos foarte aromat cu care am uns bucata de coaste . Am asezat-o intr-o tava si am dat-o la marinat la frigider cam 2 ore acoperita cu o folie alimentara.

Dupa acest timp am scos tava de la frigider, am mai adaugat 3-4 lg de apa in tava, am acoperit cu o folie de aluminiu si am dat costita la cuptorul preincalzit la 200 grade cam 45-50 minute. Intre timp am scos tava din cuptor si am intors costita pe cealalta parte. Dupa cele 45-50 minute am indepartat folia de aluminiu si am mai lasat costita la cupor sa se rumeneasca inca 15-20 minute.



Noi am servit-o alaturi de o portie de orez cu legume si salata de naut. 

A fost o masa gustoasa si colorata care s-a potrivit numai bine cu o zi insorita de sfarsit de mai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu