joi, 2 iunie 2016

Socata.

Cu ultimele flori de soc din acest an iata ca am mai pus si eu de o socata aromata si racoritoare




Pentru un borcan de 6 litri  am folosit:

8-9 flori mari de soc
250  gr zahar brun
250 gr zahar alb
2 lamai mari
1 bucata lime

In prima faza m-am ocupat de florile de soc pe care le-am scufundat in apa rece pentru a scapa de praf si eventualele insecte.
Intr-un vas am pus zaharul brun si cel alb, am adaugat cam un litru de apa si am amestecat bine pana s-a topit tot zaharul.
Am spalat cu un burete de vase nou bine lamaile si lime-ul si am stors zeama de la o lamaie si jumatate si de la jumatate din lime. Jumatatea de lime si jumatatea de lamaie ramase le-am feliat .
Intr-un borcan de 6 l am asezat florile se soc scurse de apa, feliile de lime si lamaie, am turnat apa cu zaharul si zeama de lamaie si apoi am completat cu apa pana am umplut borcanul.
Am amestecat bine ,am asezat o farfurioara peste borcan si l-am asezat la soare pe fereasta de la bucatarie unde a stat cuminte 3 zile. In acest timp am mai amestecat din cand in cand in el ( cam de 2-3 ori pe zi cand imi aduceam aminte ).
Dupa cele 3 zile am strecurat socata , am pus-o in sticle si am dat-o la frigider .
A fost numai buna sa ne racoreasca in weekendul calduros care a trecut .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu