marți, 18 octombrie 2016

Chifle din faina integrala





pentru 8 chifle :
500 gr faina integrala
270 ml lapte caldut
50 gr unt
1 ou
1 lgt sare
1/2 lgt  zahar
7 gr drojdie uscata
mix de seminte
1 ou pt uns

Intr-un vas punem faina , sarea, zaharul si facem o adancitura. Turnam oul usor batut , laptele si untul moale. Adaugam si drojdia.  Framantam  bine si lasam la dospit la loc caldut cam 1 ora.
Pe blatul de lucru infainat rasturnam aluatul dospit.
Impartim aluatul in 8 parti egale si formam chiflele pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le mai lasam la dospit in tava inca 15 minute iar apoi le ungem cu ou batut cu 2 lg apa si presaram deasupra seminte.

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cam 15-20 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu