joi, 3 noiembrie 2016

Oua Benedict

...un mic dejun pentru zile in care doresc sa imi rasfat familia inca de la primele ore...




Pentru 2 persoane avem nevoie de :

4 oua
4 felii de sunca (sau bacon care e si mai bun)
ceapa verde optional
sare
cam 100 ml otet

Pentru sosul olandez:
2 galbenusuri
125 gr unt la temperatura camerei
zeama de la o jumatate de lamaie
sare, piper

Secretul ca sa spun asa pentru ouale benedict e sa avem toate ingredientele pregatite la indemana, la fel si ustensilele necesare pentru ca va trebui sa pregatim cam in acelasi timp toate.

Putem incepe cu ceapa verde pe care o taiem rondele (coditele).
Punem la incalzit tigaia in care vom praji sunca/ baconul.
Punem la fiert apa  intr-o oala mai adanca in care vom posa ouale si cand incepe sa fiarba adaugam otetul si sarea si reducem focul la minim.
Intr-o craticioara punem apa la fiert pentru bain marie si pregatim sa avem la indemana un castronel in care vom fierbe pe aburi sosul.
Chiflele le taiem in doua si le prajim putin pe partea cu taietura.
Punem la prajit sunca intr-o tigaie fara ulei si o lasam pana devine usor crocanta.
In apa cu otetul care fierbe foarte incet spargem ouale iar apoi rapid , cu o lingura adunam albusul in jurul galbenusului. Le fierbem la foc foarte mic cam 3 minute iar apoi le scoatem cu o spumiera pe servetele absorbante.

Iar acum partea de care cel putin mie mi-a fost frica prima data insa apoi am realizat ca defap nu e chiar asa de complicat. Sosul olandez:
Intr-o craticioara topim untul iar apoi il pastram la indemana.

Intr-un castronas punem cele doua galbenusuri, adaugam 1 lg zeama de lamaie si le amestecam energic cu un tel ca sa se omogenizeze.

  Punem castronasul cu galbenusurile pe baie de aburi la foc foarte mic si amestecam energic pana incepe sa se ingroase putin sosul.

 Acum este momentul sa adaugam untul in fir subtire ca la o maioneza. Cand am terminat de adaugat untul luam castronasul de pe aburi si daca sosul pare ca se ingroasa prea tare adaugam 1 lingura de apa rece. Asezonam cu sare, piper si zeama de lamaie si gata.



Pe fiecare jumatate de felie de chifla asezam o felie de sunca prajita, peste sunca un ou posat iar deasupra sos olandez . Presaram rondele de ceapa verde si servim imediat.


Delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu