duminică, 26 noiembrie 2017

Friptura de rata cu ierburi de provence pe pat de cartofi la cuptor



O friptura gustoasa , aromata si usor de pregatit pentru momente in care nu prea avem mult chef de stat de bucatarie.

pulpele si pieptul de la o rata
1 kg cartofi
cativa catei de usturoi
ierburi de provence
1 lamaie
1 -2 crengute de cimbru
sare, piper

Pulpele si pieptul de rata se spala si se sterg cu un servet.
Cu un cutit foarte bine ascutit se cresteaza usor pielea de pe pulpe si piept  pentru ca in timpul frigerii grasimea sa se poata topi si pielea sa ramana crocanta. Se condimenteaza cu sare, piper  si ierburi de provence .


Cartofii se curata, se taie cubulete iar apoi se asaza intr-o tava . Se condimeteaza dupa gust cu sare, piper, rozmarin.
Peste  cartofii din tava se asaza carnea de rata .
Lamaia se taie in sferturi  si i se  stoarcem zeama peste carne si cartofi iar apoi daca este o lamaie bio coaja se poate pune si ea  in tava pentru mai multa aroma.
Cateii de usturoi se curata , se taie in sferturi sau jumatati iar apoi se presara si ei in tava peste cartofi si carne.
Se presara si crengutele de cimbru.


Se adauga in tava si un pahar cu apa si se stropeste cu putin ulei.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ o ora.
Dupa acest timp se indeparteaza folia si se mai lasa friptura la cuptor pana se rumeneste.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu