duminică, 7 ianuarie 2018

Painici (chifle) cu lapte




480 gr faina
320 ml lapte caldut
1 lgt sare
20 gr unt
1 pliculet drojdie uscata
optional seminte pentru pus deasupra

Faina se pune intr-un bol si se face o adancitura in mijloc in care se pune laptele caldut, untul topit si racit, drojdia. Sarea o punem undeva in lateral pentru a nu intra in contact direct cu drojdia.
Incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Lasam aluatul la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul .
Din aluatul dospit formam 8-9 chifle pe care le asezam intr-o tava tapetata  cu hartie de copt si le mai lasam la dospit  inca 10-15 minute.
Daca dorim sa le presaram cu seminte ungem chiflele cu ou batut cu putin lapte si apoi presaram deasupra seminte. Daca le dorim simple sarim peste acest pas.
Coacem chiflele in cuptorul preincalzit la 210 grade in primele 10 minute iar apoi scadem temperatura la 180 grade si mai coacem inca 15 minute .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu